Kasariherkkua toisella tapaa: voileipäkakkupallerot

Voileipäkakku. Mielipiteitä jakava tapaus, itse olen aina lukeutunut myötämielisiin. No, olemmehan kahdeksankymmentäluvun lapsia molemmat, tai minä ainakin, kakulla tuolloin joka tapauksessa kultakautensa.

Syystä tai toisesta voileipäkakkuja on tullut tehtyä todella vähän. Oman perheen parissa se helposti tuntuu liian massiiviselta – ei sitä kuitenkaan ihan ruoaksi tee mieli syödä – ja juhliinkin olen varsinkin lähiaikoina pyrkinyt tekemään mahdollisimman paljon etukäteen. Voileipäkakun ehdoton huono puoli onkin mielestäni juuri pakastukseen soveltumattomuus.

Kun reilu vuosi sitten keksin valmistaa voileipäkakkuleivoksia, ajattelin että vastaavia tulen varmasti suosimaan useamminkin esimerkiksi alkuruoan roolissa. Eipä vaan ole tullut tehtyä. Nyt kuitenkin uuden keittokirjalöydökseni myötä sukelsin jälleen voileipäkakkujen maailmaan. Kirja on nimeltään Perinneruokaa prkl ja ruokalaji taas voileipäkakkupallerot. Hauska idea ja vielä leivoksiakin huomattavasti simppelimpi, sellainen täsmäannoksina helposti toteutettava. Samalla tuli myös testattua, että ranskanleipä toimii niin ikään mainiosti voileipäkakussa, itse kun olen alkuperäisen reseptin tapaan tottunut suosimaan paahtoleipää. Tällä kertaa halusin kuitenkin leivän jämistä eroon, joten käytin ranskanleipä-ruisleipäkomboa, joka toimi hyvin.

Siis suositus; niin reseptille kuin jo varovaisesti keittokirjallekin, johon on aikomukseni perehtyä lähitulevaisuudessa tarkemmin.

Voileipäkakkupallerot

10 annosta

IMG_45181 maustekurkku
puolikas paprika
100 g (palvi)kinkkua
puolikas omena
200 g tuorejuustoa
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
2 rkl sitruunamehua
8 (paahto)leipäviipaletta
tuoretta ruohosipulia ja/tai persiljaa

Kuutioi maustekurkku, paprika, kinkku ja omena pieniksi, noin puolen sentin kuutioiksi.
Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
Poista leipäviipaleista kuoret ja kuutioi leipä noin sentin kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli ja persilja.
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja muotoile massasta 10 palleroa.

2 vastausta artikkeliin “Kasariherkkua toisella tapaa: voileipäkakkupallerot

Jätä kommentti