Raparperipuuhia osa 5: uusi satsi, uusi chutney

IMG_7812Koska kotiuduimme viikonloppuiselta anoppilan visiitiltämme kera suuren raparperinipun, pääsin taas sesonginmukaisiin keittiöpuuhiin. Edellisestä saaliista keitelty raparperi-rosmariinichutney oli jo päätynyt parempiin suihin, joten esimerkiksi tulevia grilliaterioita ajatellen, valmistin jälleen melko vastaavanlaista. Tällä kertaa keitelty versio oli kuitenkin vähäsokerisempaa ja sai lisämakua tomaatista ja paprikasta.

IMG_7820Jaoin valmistamani annoksen kahtia, joista toisen puolen maustoin timjamilla, toisen rosmariinilla. Lopputulos oli kaiken kaikkiaan maukas, mutta taitaa se vain olla niin, että raparperi tykkää enemmän rosmariinista. Kuten ohjeen ulottuvilleni saatellut Rouva Kasvis kertoo, muitakin tapoja varioida tätä chutneyta toki löytyy: kaneli, inkivääri tai tähtianis muutamia esimerkkejä mainitakseni. Välttämättä ylimääräistä maustamista ei kuitenkaan tarvita, tämä on maukasta ihan näinkin ja sopii mielestäni grilliruoan kuin grilliruoankin kylkeen.

Raparperi-tomaattichutney

Noin 1,5 l

IMG_7827500 g raparperia
500 g kirsikkatomaatteja
1 paprika
1 chili
1 valkosipulinkynsi
1 kelta- tai punasipuli
0,5 dl vettä
2 rkl väkiviinaetikkaa
1 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
(muutamia siankärsämönlehtiä)

Huuhtele, kuori ja paloittele raparperinvarret. Huuhtele tomaatit ja leikkaa neljään osaan.
Huuhtele ja halkaise paprikat ja chili. Poista siemenet, sisäkalvot ja kannat. Leikkaa pieniksi palasiksi.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli.
Mittaa kaikki ainekset tilavaan kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna ainesten kypsyä kannen alla poristen noin 20 min.
Kaada chutney puhtaisiin lasipurkkeihin.
Säilytä jääkaapissa.

Jätä kommentti