Raparperipuuhia osa 1: raparperi-rosmariinichutney

Perjantaina maistelin ystävän luona kesän ensimmäistä raparperipiirakkaa ja kuinka ollakaan jo seuraavana päivänä sain anopilta sopivasti mukavan kokoisen raparperilähetyksen. Tänään pääsin siis itsekin raparperipuuhiin aloittaen yksinkertaisella chutneylla.

IMG_7123Makutestin perusteella raparperi-rosmariinichutney oli maukasta ja sopii varmasti niin grilliruoan kuin juustojenkin kumppaniksi. Itse ajattelin myös seuraavalle useampia ruokalajeja sisältävälle ateriallemme rakennella jonkinlaisen alkupalan, johon saisin kyseistä hilloketta upotettua…

Resepti on Henri Alénin käsialaa, Helsingin Sanomissa joitakin vuosia sitten julkaistu.

Raparperi-rosmariinichutney

IMG_7133IMG_7131600 g raparperia
1 sipuli
2 tl hienonnettua punaista chiliä
2 rkl öljyä
1 dl punaviinietikkaa
3 dl hillosokeria
1,5 dl (kide)sokeria
ripaus suolaa
4 oksaa tuoretta rosmariinia

Kuori ja paloittele raparperit ja sipuli.
Kuullota sipulit ja chili öljyssä ja lisää mukaan etikka. Kiehauta.
Lisää kaikki muut ainekset paitsi rosmariini.
Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 min. Vältä sekoittamista, jotta raparperi ei hajoa.
Lisää lopuksi mukaan rosmariinin oksat ja purkita puhtaisiin lasipurkkeihin.

Mainokset

2 thoughts on “Raparperipuuhia osa 1: raparperi-rosmariinichutney

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s