Perjantaina maistelin ystävän luona kesän ensimmäistä raparperipiirakkaa ja kuinka ollakaan jo seuraavana päivänä sain anopilta sopivasti mukavan kokoisen raparperilähetyksen. Tänään pääsin siis itsekin raparperipuuhiin aloittaen yksinkertaisella chutneylla.
Makutestin perusteella raparperi-rosmariinichutney oli maukasta ja sopii varmasti niin grilliruoan kuin juustojenkin kumppaniksi. Itse ajattelin myös seuraavalle useampia ruokalajeja sisältävälle ateriallemme rakennella jonkinlaisen alkupalan, johon saisin kyseistä hilloketta upotettua…
Resepti on Henri Alénin käsialaa, Helsingin Sanomissa joitakin vuosia sitten julkaistu.
Raparperi-rosmariinichutney
600 g raparperia
1 sipuli
2 tl hienonnettua punaista chiliä
2 rkl öljyä
1 dl punaviinietikkaa
3 dl hillosokeria
1,5 dl (kide)sokeria
ripaus suolaa
4 oksaa tuoretta rosmariinia
Kuori ja paloittele raparperit ja sipuli.
Kuullota sipulit ja chili öljyssä ja lisää mukaan etikka. Kiehauta.
Lisää kaikki muut ainekset paitsi rosmariini.
Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 min. Vältä sekoittamista, jotta raparperi ei hajoa.
Lisää lopuksi mukaan rosmariinin oksat ja purkita puhtaisiin lasipurkkeihin.
Oi, täytyykin kokeilla myös yhdistää tuota rosmariinia raparperiin! 🙂