Ohra-bataattivuoka

IMG_7036Onhan näitä perusarkisia vuokaruokia tullut tallennettua tähänkin keittokirjaan, mutta: tässä jälleen yksi oivallinen vaihtoehto. Ohra-bataattivuoassa kasvikset ja ohra hautuvat kypsiksi simppelisti ja lopputuloskin on jo sellaisenaan ihan arki-iltaan sopiva. Itse kuitenkin ajattelin, että vieläkin parempaa tästä saisi, jos mukaan sujauttaisi vaikkapa kanaa tai vaihtoehtoisesti jotakin juustoa, kuten mozzarellaa, mikäli haluaa pysytellä kasvisversiossa. Ehkäpä myös aurinkokuivatuilla tomaateilla voisi olla paikkansa tässä kokonaisuudessa.

Joka tapauksessa tätäkin kannattaa testailla, vaikka ihan tällaisenaankin, sillä ei kai hyviä reseptejä voi koskaan liikaa olla. Hieman luovuutta vielä peliin ja se on siinä, vieläkin maukkaampi arkiateria.

Torstain jatkoja!

Ohra-bataattivuoka

4 annosta

400 g bataattia
300 g kesäkurpitsaa
1 sipuli
puolikas ruukku basilikaa
1,5 dl rikottuja ohrasuurimoita
500 g tomaattimurskaa
1 tl juoksevaa hunajaa
3 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa
1,5 dl juustoraastetta / raejuustoa

Kuori ja suikaloi bataatti. Huuhtele ja suikaloi kesäkurpitsa. Kuori ja silppua sipuli.
Voitele uunivuoka ja lado kasvikset siihen. Lisää silputtu basilika, ohrasuurimot, tomaattimurska, hunaja, kasvisliemi ja ruokakerma. Sekoita.
Kypsennä vuokaa 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 min. tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ripottele päälle juustoraaste tai raejuusto ja paista vielä 10–15 min. kunnes juusto on sulanut.

Jätä kommentti