Hieman hassu bataattitahna

Erilaiset dipit ja tahnat ovat minusta huippujuttu. Hummus, nam. Guacamole, nam. Tsatsiki, nam. Romesco, nam. Aioli, nam. No, noitahan riittää.

IMG_7066Tällä kertaa otin kuitenkin kokeiluun hieman ”epäklassisemman” tahnan, kun lähdin kokeilemaan Maku-lehden bataattibruschetta-ohjeesta sen makeaa bataattitahnaa. Reseptissä tahna tarjoiltiin marinoidun lehtikaalin sekä rapean leivän kera,  mutta minä testasin ainoastaan tahnaa, jonka kumppaniksi tein guacamolea ja savuporo-piparjuuridippiä. Nautinta-alustoina toimivat ruislastut.

Bataattitahna oli mielestäni ihan mukiinmenevää ja sopi hyvin muiden dippien joukkoon. Hummusmaisena se sopisi hyvin myös esimerkiksi pehmeän leivän tai mikseipä falafelinkin kanssa. Yhtä asiaa jäin kuitenkin reseptissä miettimään; miksi se sisälsi tilliä? Mielestäni yrttinä tilli tuntui tässä yhteydessä oudolta ja ajattelinkin, että ensi kerralla kokeilen tätä esimerkiksi timjamilla tai basilikalla maustettuna. Reseptin ulkopuolelta lisäsin tahnaan hiukan tuoretta chiliä, joka sopi kokonaisuuteen mainiosti.

Sopii kokeilla.

Bataattitahna

IMG_7048650 g bataattia
2 rkl oliiviöljyä
285 g esikeitettyjä kikherneitä huuhdottuina ja valutettuina
2 rkl tahinia (Minä jätin tämän pois ja tahna toimi hyvin ilmankin.)
2rkl sitruunamehua
2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna (Hmm, ehkäpä timjami tai basilika voisi toimia hyvänä korvikkeena.)
1 rkl vaahterasiirappia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
0,75 tl suolaa
0,75 tl kurkumaa
0,5 tl savupaprikajauhetta

Lisäksi:
tuoretta chiliä oman maun mukaan

Pese bataatti hyvin. Kuori ja puolita se. Sivele pinnalle öljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 40 min. (Minulla ei tällä kertaa ollut uunille mitään muuta asiaa, joten ohitin tämän kohdan ja keitin bataatin kypsäksi.)
Mittaa kaikki bataattitahnan ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi. (Homma hoitui hyvin myös sauvasekoittimella.)
Hienonna chili ja sekoita tahnaan.

Jätä kommentti