Simppeli tomaatti-mozzarella-gnocchigratiini

Pikku-Kokki on jo puolitoistavuotias. Apua, kuinka aika rientää, vastahan hän opetteli ryömimään. No, se oli vuosi sitten, silloin kun me juhlimme hänen puolivuotisiaan. Nuo puolivuotiset vietimme kahvitellen ja kakutellen, nämä puolitoistavuotiset vietimme perheeni kanssa päivällistellen.

IMG_6994Koska osa päivällisvieraista oli kasvissyöjiä, kaivelin suunnitteluvaiheessa esiin luottokasvisruokakirjani, Kasvisruokaa koko perheelle, tai oikeastaan sen pikkusisaren Lisää kasvisruokaa koko perheelle. Monista lupaavan oloisista ehdokkaista valikoin tällä kertaa tehtäväkseni gnocchigratiinin. Kirjan tavan mukaan resepti oli sangen yksinkertainen, varsinkin kun menin sieltä mistä aita on matalin, ja käytin gratiiniin valmiita gnoccheja. Tämä siitä syystä, että jokin aika sitten valmistimme itse gnoccheja ja tulimme siihen tulokseen, että eivät ne nyt niin erikoisen ihmeellisiä olleet.

No mutta, tämä oli hyvää, simppelisti maukasta. Kannattaa kokeilla – ja rohkeasti käyttää niitä kaupan gnoccheja. Itsetehdyt voi hyvin säästää johonkin toiseen kertaan.

Gnocchigratiini

6 annosta

IMG_6988500 g gnoccheja
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
rapsiöljyä paistamiseen
10-15 tuoretta herkkusientä
3 dl keitettyjä valkoisia (cannellini)papuja
0,5 dl valkoviiniä (Minä korvasin viinin sen puutten vuoksi balsamietikan ja veden yhdistelmällä, joka toimi myös hyvin. Suhde oli noin puolet ja puolet.)
1 dl kermaa
1 rkl kasvisfondia
2 rkl tomaattipyrettä
200 g kirsikkatomaatteja
1 ruukku tuoretta basilikaa
100 g mozzarellaa
suolaa ja pippuria
1 dl parmesaaniraastetta

Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä vuokaan odottamaan muiden ainesten valmistumista.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä ja viipaloi tällä välin sienet. Laita sitten sienet sipuleiden mukaan pannulle ja ruskista, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää huuhdotut pavut, viini, kerma, fondi sekä tomaattipyree ja keitä kastiketta vähemmäksi muutaman minuutin ajan.
Lohko kirsikkatomaatit, kuutioi mozzarella ja poimi basilikasta lehdet. Kaada sienikastike ja kaikki muut ainekset uunivuokaan gnocchien päälle.
Mausta suolalla ja pippurilla, sekoittele ja ripottele parmesaania päälle.
Paista uunissa noin 15 min. kunnes ruoka on gratinoitunut kauniisti.

Jätä kommentti