Tonnikalalaatikko – ja ensimmäinen Kotikolossa avattu tonnikalapurkki

Hmm. Nyt en tiedä soutelenko puhtailla vesillä. Valmistin nimittäin ruokaa tonnikalasta. No, asiaa tarkemmin tutkittuani, tulin siihen lopputulokseen, että ei kaikki tonnikala taidakaan olla ihan niin pahasta. Pitäisi vaan tietää, mitä ostaa.

IMG_6594Joka tapauksessa valmistamani tonnikalalaatikko oli hyvää, maistui Pikku-Kokillekin – joka viime päivinä on jostakin syystä ruokapöydässä nostanut usein esiin jonkin sortin punaista korttia. Jos jotakin tästä haluaa muuttaa, tai tonnikala tuntuu epäilyttävältä vaihtoehdolta, voisi varmasti kokeilla myös esimerkiksi lohta. Itse sen sijaan korvasin tuorejuuston ranskankermalla, joka toimi sekin mielestäni mainiosti. Ohjeistan reseptissä molemmin tavoin.

Pimeydestä huolimatta, onnellisin Uuden Vuoden toivotuksin!

Tonnikalalaatikko

6 annosta

IMG_6625400 g yrttimaustettua tomaattimurskaa
400 g valkosipulimaustettua tomaattimurskaa
Huom! Maustetut tomaattimurskat ovat korvattavissa maustamattomalla, jos sekaan silppuaa pari valkosipulinkynttä ja melko reilusti erilaisia kuivia tai tuoreita yrttejä, kuten basilikaa, oreganoa ja timjamia.
2 dl kalalientä
200 g mustapippuri-tilli-tuorejuustoa tai mustapippurilla ja tillillä maustettua ranskankermaa
370 g tonnikalaa vedessä
6 dl pastaa
1 dl tilliä
valkopippuria
suolaa

Pinnalle:
2 dl juustoraastetta
200 g (pakaste)parsakaalia
Huom! Mikäli käytät tuoretta parsakaalia, keitä sitä ensin muutaman minuutin verran.
kirsikkatomaatteja

Kiehauta tomaattimurskat ja kalaliemi. Sulata joukkoon tuorejuusto tai sekoita maustettu ranskankerma.
Valuta tonnikalat ja hienonna pienemmäksi.
Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada voideltuun uunivuokaan.
Ripottele pinnalle juustoraaste. Koristele parskaalinupuilla ja halkaistuilla kirsikkatomaateilla.
Paista laatikkoa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 min. tai kunnes pastat ovat kypsiä.

Jätä kommentti