Intian makuinen kikhernecurry

Helppoakin helpommat arkiruoat olivat jälleen päivän teema, kun valikoin sopivaa kasvisruokapuolen edustajaa tehtävälistalleni. Pienen omatoimihetken asian ajattelulle uhrattuani päätin kuitenkin turvautua apuvoimiin ja otin esiin viime aikojen kasviskeittokirjasuosikkini, Lisää kasvisruokaa koko perheelle. Sieltä se taas löytyi, mukavan maukkaan lopputuloksen tuottava resepti, jonka ainekset sattuivat majailemaan kaapeissa jo valmiiksi. Tästä tulikin mieleen, että vaikka olen sangen kaukana hamsterista – miltei kaiken suhteen – on tietynlaisen perusvaraston ylläpitäminen osoittautunut ruoanlaittoa suuresti helpottavaksi tekijäksi, varsinkin nykyään, kun erilaisia aterioita saa olla suunnittelemassa koko ajan.

IMG_6270Mutta kikherneisiin ja curryyn palatakseni totean ainoastaan, että ruoka oli hyvää. Ei mitään kovin ihmeellistä, mutta maukasta, oivallista tiistaisyötävää. Ruokaa, joka valmistuu ahkeran apukokin häärätessä lattiatasossa omiaan – enemmän ja vähemmän kiellettäviä asioita – ja vaatiessa tuon tuosta seuraneitiä milloin lukemaan, milloin leikkimään. Siis helppoa.

Tapani mukaan tein kuitenkin reseptiin pieniä muutoksia vaihtaen osan kikherneistä kesäkurpitsaan ja lisäkeriisin ohraan. Valokuvailu ei tällä kertaa tuottanut toivottua tulosta, joten kuva oli lainattava teoksen kuvituksesta.

Näin. Hyvää.

Intialainen kikhernecurry

4 annosta

IMG_62601 keltasipuli
0,5 dl rapsiöljyä
2 tl kurkumaa
2 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
0,5-1 tl chilipippuria
2 tlk (6-7 dl) kikherneitä (minä korvasin puolet tästä kesäkurpitsalla)
2 dl tomaattimurskaa (tai 3-4 tuoretta tomaattia hienonnettuna)
1-2 dl vettä
(suolaa maun mukaan)

Lisäksi:
ohraa/riisiä valinnan mukaan
paahdettuja kookoshiutaleita
tuoretta korianteria
limeviipaleita

Keitä ohra/riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Hienonna sipuli. Kuumenna öljy vokkipannussa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää sipuli, kurkuma, juustokumina, korianteri sekä chilipippuri ja kuullota.
Kääntele kikherneet (ja kuutioidut kesäkurpitsat) joukkoon.
Lisää tomaattimurska ja vesi. Keitä vähemmäksi noin 15 min. Lisää veden määrää, jos haluat juoksevampaa kastiketta.
Mausta mahdollisella suolalla ja lisää halutessasi chiliä.
Mikäli haluat kastikkeen höysteeksi paahdettua kookosta, kuumenna (valurauta)pannu liedellä ja kaada desin verran kookoshiutaleita pannuun. Sekoittele, kunnes hiutaleet alkavat saada väriä ollen koko ajan tarkkana. Tämä ei vie kuin muutaman hetken.
Tarjoile kikhernecurry ohran tai riisin kera kruununaan paahdettu kookos, tuore korianteri ja limettiviipaleet.

Jätä kommentti