Täysipainoista kasvisruokaa niin taaperolle kuin hieman vanhemmallekin taapertajalle: intialainen kasvistagine

Kuluva vuosi on varmasti ollut elämässäni se vuosi, josta olen käyttänyt kaikista eniten aikaa sen miettimiseen, mitä ruokaa valmistaisin. Syy tähän on tietysti Pikku-Kokki, tälläkin hetkellä välipalalautasensa parissa nautiskeleva taapero. Sillä niinhän se on, että mikäli haluaa syöttää lapsensa hyvin ja terveellisesti, on asiaan hiukan perehdyttäväkin. Tai ainakin minun oli niin tehtävä. Mutta en suinkaan valita, tämä on ollut vallan mielenkiintoinen ruokaseikkailu – ja tietysti jatkuu yhä vain.

IMG_4740Kuten olen monesti kertonut, olen Pikku-Kokin kohdalla pitänyt lähtökohtana sitä, että toinen päivän kahdesta lämpimästä ateriasta on kasvisateria. Juuri nämä kasvisruoat ovatkin tuottaneet ehkä eniten päänvaivaa, sillä vaikka minä pidän valtavasti kasvisruoasta, en kuitenkaan ollut sitä tähän mennessä – ainakaan ajatuksella – niin paljon valmistanut. Mutta nyt siis olen.

Jotta kasvisateriasta tulee pienelle kasvavalle ihmiselle täysipainoinen on sitä mielestäni mietittävä vielä vähän liha- tai kala-ateriaa tarkemmin. Todella hyviä kasvisaterian pääraaka-aineita ovat esimerkiksi linssit sekä muut herneet ja palkokasvit tai vaihtoehtoisesti kananmuna. Myös kvinoaan olen tutustunut vasta nyt Pikku-Kokille ruokaa valmistaessani.

IMG_4746Tällaista siis tällä kertaa. Mutta on tässä toki reseptillekin tarkoitus antaa tilaa. Kuten arvata saattaa, kasvisreseptille. Kehotan kokeilemaan seuraavaa kasvistaginea, joka ainakin meillä maistui niin isommille kuin pienemmillekin kokeille. Makua siinä oli mielestäni tarpeeksi ihan ilman suolaakin, vaikka itse en edes aivan täysiä mausteannoksia viitsinyt Pikku-Kokin vuoksi pataan laittaa.

Meillä tagine mutusteltiin kuskusin kera. Pakastimeen piilotetun loppuosan taas ajattelin sovittaa yhteen naanleivän ja jogurttikastikkeen kanssa, vaihtoehtoja olisi toki monia muitakin.

Syyspäivän jatkoja toivotellen!

Intialainen kasvistagine

4 annosta

IMG_47552 sipulia
2 porkkanaa
1 rkl öljyä
pieni kukkakaali
2 tl raastettua inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 rkl Garam masalaa
(0,5 tl suolaa)
2 dl punaisia linssejä
5 dl vettä

Kuori ja kuutioi sipulit ja porkkanat. Kuullota kevyesti öljyssä ja anna hautua padassa. Lisää paloiteltu kukkakaali, raastettu inkivääri ja mausteet. Sekoittele hetki.
Huuhtele ja valuta linssit. Lisää pataan linssit ja vesi. Hauduta kannen alla noin 15 min. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
Tarjoa esimerkiksi kuskusin, naanleivän ja/tai jogurttikastikkeen kera.

Jätä kommentti