Taapero (ja moni muukin) tykkää osa 7: Intialainen perunacurry

Todettakoon heti alkuun, että nämä ”Taapero tykkää” -kategorian ruoat eivät sinänsä ole mitään erityistä taaperoruokaa, ne vaan ovat niin sanotusti taaperotestattuja eli todettu ainakin yhdelle taaperolle mieluisiksi. Lisäksi niiden kohdalla on otettu erityishuomioon suolan käyttö, tai oikeammin sen käyttämättömyys ja siitä aiheutuva muun maustamisen erityistärkeys. Eli toisin sanoen, vaikka taaperoita ei olisi lähimaillakaan, kannattaa näihinkin resepteihin ilman muuta tutustua.

IMG_4264Jotta Pikku-Kokki oppisi syömään erilaisia makuja mahdollisimman monipuolisesti, olen yrittänyt valmistaa hänelle eri tavoin maustettuja ruokia jo niin kauan, kun se vaan on ollut mahdollista. Menestys on ollut hyvä, eikä Pikku-Kokki tuntuisi vierastelevan oudompia tai voimakkaampiakaan makumaailmoja.

Koska suola on tähän asti ollut Pikku-Kokin kohdalla pannassa, ja on pitkälti vieläkin, ovat muut mausteet nousseet arvoon arvaamattomaan. Vaikka käytämme itsekin sangen maltillisesti suolaa, on pikku ihmiselle ruokaa valmistaessa tullut huomattua, kuinka suuri merkitys ihan pienelläkin suolan lisäyksellä on. Tämän takia maustamista on täytynyt miettiä erityisen tarkasti, jotta ruokiin kuitenkin saisi makua. No, joskus tämä onnistuu, joskus ei.

IMG_4288Tällä kertaa esittelemäni intialainen perunacurry ei mielestäni suolattomuudestaan pahastunut, sen verran hyvin se sai muita mausteita osakseen. Pikku-Kokki popsi perunakuutioita hyvillä mielin, ekstrailoa tuotti ruoan helppo sormisyötävyys. Tällä hetkellä nimittäin tuntuu siltä, että mikäli hermot menevät ruokapöydässä, on syynä se, että lusikka ei tottele. On sen käyttely vielä siinä määrin hankalaa.

Omaan annokseen ripottelin pikkuriikkisen sormisuolaa ja se oli siinä, maukas lounasannos esimerkiksi runsaan salaatin ja/tai keitettyjen kasvisten kera. Myös lihapullat tai falafel voisivat maistua rinnalla varsin mainiosti. Siis suosittelen; joko lisäkkeenä tai lisäkkeiden kera.

Intialainen perunacurry

4-6 annosta

6 kiinteää perunaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl inkivääriraastetta
2 rkl öljyä
1 tl kurkumaa
0,5 tl chilijauhetta (taaperoystävälliseen lisäsin vain pienen hyppysellisen)
1 tl juustokuminaa
1 tl garam masalaa
0,25-0,5 dl vettä
(0,5-1 tl suolaa)
0,5 tl mustapippuria
(1 dl kookoskermaa)

Pese ja kuori perunat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit, raasta inkivääri.
Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulit ja inkivääri ja kuullota hetki.
Lisää kuivat mausteet ja perunat. Kuullota vielä minuutti. Lisää vesi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 15 min. välillä sekoittaen, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
Mausta (suolalla) ja pippurilla.
Jos haluat, lisää 1 dl kookoskermaa pehmentämään currya ja kuumenna uudelleen.

Jätä kommentti