Pikku-Kokin keittiöstä osa 17: Kolmen kasviksen kastike

IMG_2301Kun sosetouhu ja -tehtailu kotikolossa joitakin kuukausia sitten alkoi, lähti kaikki liikkeelle bataatista. Hyvää oli – kuten oikeastaan melko pitkälle kaikki muukin, jos Pikku-Kokilta kysytään. No, Pikku-Kokki taitaa olla hieman keskimääräistä ennakkoluulottomampi vauvaruokailija, mutta mitä nyt olen ymmärtänyt, bataatista vauvat pitävät noin yleisestikin ottaen. Niinpä bataatin ympärille on helppo kehittää moninaisia ruokalajeja ja tutustuttaa näin makeanlempeästi vauvoja muihinkin makuihin.

IMG_2320Vaikka Pikku-Kokin kanssa ollaankin siirrytty jo astetta karkeampaan soseeseen sekä sormiruokailuun, ajattelin kuitenkin esitellä tämän helpon mutta maukkaan kolmen kasviksen kastikkeen, joka on mutkitta yhdistettävissä vaikkapa lihan tai broilerin kera. Ihan sellaisenaankin se toimii ensimmäisinä yhdistelmäsoseina siinä vaiheessa, kun yksi proteiinipitoinen ateria päivässä vielä riittää, mutta vanhemmalle soseilijalle kehottaisin lisäämään siihen jonkin proteiininlähteen.

Simppeliä mutta hyvää, ja tätä voi mukavasti maustella omien mieltymysten mukaan.

Kolmen kasviksen kastike

5 annosta

IMG_23184 tomaattia
1 bataatti
pala purjoa
oreganoa
basilikaa
mustapippuria
paprikajauhetta

Pese ja lohko tomaatit, poista kantaosat. Keittele tomaattilohkoja viitisen minuuttia ja survo ne sitten haarukalla. Jos kyseessä on vasta ruokailua aloitteleva syöjä, poista tässä vaiheessa tomaatinkuoret.
Kuori ja kuutioi bataatti, pese ja pilko purjo. Keitä kypsäksi kiehuvassa vedessä ja valuta.
Sekoita tomaattisose bataattien ja purjon kera ja soseuta vauvasi tarpeiden mukaan joko sauvasekoittimella tai haarukalla.
Mausta mielesi mukaan esimerkiksi yrtein ja pippurein, myös paprikajauhe sopi tähän ihan hyvin.
Tarjoile esimerkiksi jauhelihan tai broilerin kera.

Jätä kommentti