Kotikolossa tuoksuu taas grilliruoka: Kauden avajaiset ja ”äijien” paluu

Viime vuonna palasimme grillin ääreen kutakuinkin aprillipäivänä. Tänä vuonna se tapahtui huhtikuun yhdeksäntenä, melko samoilla linjoilla siis jatketaan. Sillä niinhän se menee: keväiset auringonsäteet alkavat ujosti lämmittää, grillihammasta alkaa kolottaa. Ou jee, koko kesä ja kausi vielä edessä!

Vaikka kuinka olimme syksyllä sitä mieltä, että talven tulon ei tarvitse merkitä totaalitaukoa grillaamisesta, niin siinä kuitenkin kävi. Talvi tuli, grilli kylmeni. Mutta mitäpä sitä suremaan, ehkäpä ensi talvena sitten – jos siltä sattuu tuntumaan.

Tänä vuonna aloittelimme grillaamista melko kevyesti, sillä Weberimme lämmössä valmistuivat ainoastaan lihat, aterian muut osaset rakentuivat sisällä Kotikolossa. Myös ruokailu patiolla osoittautui vielä asiaksi, joka saa odottaa itseään, niitä oikeasti aurinkoisia päiviä.

Mitäs me sitten grillasimme? Kengurua. Minulla on nimittäin tapana silloin tällöin tehdä tutkimusmatka Lidliin, kauppaan jossa tuntuu ihan siltä, kuin olisi ulkomailla. Joitakin viikkoja sitten bongasin myymälän Deluxe-osastolta pakastettuja kengurunfileitä, joita piti päästä kokeilemaan. Vaikka tämä ei ensimmäinen kengurumaistiaisemme ollutkaan, ei otus ollut vielä pompannut omaan keittiöömme, eikä meillä ollut sen kummempaa tietämystä sen valmistuksesta. Joka tapauksessa siitä tuli maukasta ja paistoastekin muokkautui melko sopivaksi, mediumiksi plussan kera, Aleksin paistettua fileitä kolme-neljä minuuttia kummaltakin puolelta. Kyllä kengurua voisi maistella uudemmankin kerran.

Vuoden takaisiin grillikauden avajaisiimme palatakseni valmistimme tuolloin oivallisia uuniperunoita grillimuonamme rinnalle. Resepti oli peräisin Asia on pihvi -keittokirjasta, joka kantoi alaotsikkoa Äijäruokaa. Muhevia ohjeita muuten, suosittelen tutustumaan. Tämänkertaisissa avajaisissamme marssitimme kengurun rinnalle uuniperunoita niin ikään ja kappas, sattumalta toistamiseen Äijä-ohjeella. Äijäruokaa-sarja on nimittäin saanut toisen osansa Kuumaa kamaa grillistä, joka päätyi vastikään keittokirjastoomme. Hyvältä vaikuttaa tämäkin opus, johon tulen varmasti palaamaan lähitulevaisuudessa tarkemmin. Perunat olivat mallikkaita nämäkin, joten suositukseni Äijäperunoille uudemman kerran. Kokeilkaa molempia.

Tällaista tällä kertaa. Kohti kuumaa kesää – tai ainakin grilliä.

Cheddarilla ja maustekurkuilla täytetyt perunat

4 annosta

IMG_18434 jauhoista perunaa
oliiviöljyä
1 tl suolaa

Täyte:
2 rkl smetanaa
1 pieni punasipuli
100 g (vahvaa) cheddarjuustoraastetta (tai jotakin muuta makusi mukaan)
55 g maustekurkkua
0,5 tl suolaa
0,5-1 tl pippuria

Pese perunat ja laita ne uunipellille. Sivele perunat kauttaaltaan öljyllä ja ripottele päälle suola.
Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes kuori tuntuu pehmeältä. Ota perunat uunista ja anna jäähtyä hieman.
Kuori ja pilko punasipuli, kuutioi maustekurkut.
Leikkaa perunat kahtia ja kaavi sisus kulhoon. Survo kevyesti ja lisää mukaan täyteainekset. Sekoita hyvin.
Jaa täyte perunankuoriin ja pane perunat takaisin uuniin.
Paista perunoita noin 10 min. tai kunnes ne saavat vaalean kellanruskean värin ja alkavat kuplia. Tarjoa heti.

One thought on “Kotikolossa tuoksuu taas grilliruoka: Kauden avajaiset ja ”äijien” paluu

Jätä kommentti