Pikku-Kokin keittiöstä osa 13: Vauvan kvinoapihvit

IMG_1724Pikku-Kokin edistyessä elämäntaipaleellaan huimaa vauhtia – ryömiminen on jäänyt pikkuhiljaa konttaamisen varjoon, vaaka-asento vaihtunut pitkälti huojuviin seisontaharjoituksiin – on toki ruokailunkin suhteen otettava uusia askeleita. Pinsettiotetta olemme harjoitelleet jo pitkään, Talk-murot ja Herra Hakkaraisen xylitol-pastillien palaset sujahtavat suuhun ongelmitta, mutta sormiruokailu noin muuten on Pikku-Kokin kohdalla vielä lapsenkengissä. Taidan olla hiukan hysteerinen asian suhteen, mutta jo pienen pieni kakominen saa minut pelon valtaan. Toisaalta ensimmäiset hampaat antoivat odottaa itseään liki kahdeksan kuukautta, joten tästäkään syystä en ole liialti kiirehtinyt Pikku-Kokkia pureskelun pariin. Nyt kuitenkin sauvasekoitin on jäänyt pitkälti taka-alalle ja olen alkanut survomaan ruoan karkeammaksi haarukalla. Ja valmistanut ensimmäiset oikeat sormiruoat.

IMG_1744 - Versio 2Mitä sormiruokailuun tulee, löytyy aiheesta muutamia kirjoja, joihin en vielä ole päässyt käsiksi. Aikomuksenani on perehtyä teemaan myös noiden opusten kautta, mutta koska halusin päästä asiaan käsiksi heti, tutustuin monessa foorumissa esille tulleeseen Simppeli sormiruokakeittiö -blogiin. Sieltä otin ensimmäisenä kokeiluun vauvan kvinoapihvit.

Itselleni tähän asti tuntematon kvinoa osoittautui ihan mielekkääksi tuttavuudeksi, hyväksi vaihtoehdoksi riisille, jonka käyttöä niin eettisistä kuin terveydellisistäkin syistä olisi hyvä rajoittaa. Minä valitsin ensikokeiluuni Risellan Kvinoa Mix -sekoituksen, joka sisältää punaista, mustaa ja valkoista kvinoaa. Runsaan proteiinipitoisuutensa vuoksi kvinoa on myös oiva valinta vauvan kasvisaterian pääraaka-aineeksi.

Pihvit olivat ihan maukkaita minunkin mielestäni ja Pikku-Kokille ne maistuivat niin ikään. Aluksi ukkeli ei tosin ihan ymmärtänyt niiden käyttötarkoitusta, mutta pieninä palasina pihvit sujahtivat pian suuhun jo ihan ominkin sormin. Piakkoin täytyy askarrella muitakin pullia ja pötkylöitä. Hauskaa tämä vääjäämättömän kehityksen tarkkailutyö.

Vauvan kvinoapihvit

12 kpl

IMG_17521 dl kvinoaa (tai 2 dl kypsää kvinoaa)
1 rkl hienonnettua sipulia
1 dl hienoa porkkanaraastetta
1 rkl öljyä
ripaus mustapippuria
timjamia
2 rkl kylmää vettä
2 rkl perunajauhoja

Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja hienonna sipuli, tee porkkanaraaste.
Sekoita valmiin kvinoan joukkoon sipuli, porkkanaraaste ja öljy. Lisää seokseen mustapippuri ja timjami.
Sekoita kylmä vesi ja perunajauhot keskenään. Lisää perunajauhoseos muiden ainesten joukkoon.
Muotoile taikinasta palloja, jotta ainekset tarttuvat toisiinsa. Litistä pallot pihveiksi.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 min.

Jätä kommentti