Pikku-Kokin keittiöstä osa 10: Mangolla hedelmöitetty kasvispasta

Usein tuntuu siltä, että netistä on vaikea löytää vauvanruokaohjeita. Sinänsä jännä juttu, kun se kuitenkin tulvii ruokaohjeita ja -blogeja noin muuten. On vaikea edes keksiä sellaista ruokavaliota, jolle ei löytyisi omaa blogiaan – tai useita sellaisia – puhumattakaan kuinka paljon meitä tavallisia ruoka- ja leivontabloggareita piisaa. Silti ainakaan suomeksi vauvanruokaan perehtyviä blogeja ei ole kovinkaan paljon, pikemminkin päin vastoin. Ja vauvoja kuitenkin riittää, sellaisia ihan tavallisia, tavallista vauvanruokaa popsivia ihanuuksia.

IMG_1452Onneksi aiheesta sentään on tarjolla joitakin kirjoja. Sillä vaikka voisi ajatella, että vauvanruoka nyt syntyy tuosta vain, kunhan vain vähän keittelee ja survoo, niin ainakin minä olen sitä mieltä, että vauvatkin ansaitsevat vähän monimutkaisempaa muonitusta ja tulevat näin paremmin tutuksi laajemman makumaailman kera. Näinpä olenkin kerännyt hyväksi havaitsemiani reseptejä Pikku-Kokin keittiöstä -artikkeleihin kategoriaan Vauvanruoat toivoen, että jokunen piltilleen kokkaileva löytää näistä apua. Kannattaa tutustua, ainakin Pikku-Kokille ovat tehneet hyvin kauppansa.

Tällä kertaa esittelyyn pääsee mangolla hedelmöitetty kasvispasta, joka sopii hyvin myös broilerin tai lihan kumppaniksi. Reseptiin osviittaa antoi jo aiemmin mainitsemani Aila Paganuksen ja Helena Voutilaisen teos Herkullista kotiruokaa lapselle.

Mangolla hedelmöitetty kasvispasta

8 dl valmista sosetta

IMG_1472puolikas pienehkö kesäkurpitsa
1 pieni tai puolikas iso paprika
1 porkkana
pala purjoa
1,5 rkl rypsiöljyä
1 tl basilikaa
ripaus valkopippuria
2 dl spagettia tai muuta pastaa
1 purkki mangososetta

Pese ja suikaloi kasvikset. Leikkaa puhdistettu purjo renkaiksi.
Kuumenna pannulla öljy, lisää kasvissuikaleet sekä purjo ja kuumenna, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Mausta basilikalla ja valkopippurilla.
Keitä pasta kypsäksi tai hiukan ylikypsäksi. Valuta keitinvesi pastasta ja sekoita pasta kasvisseokseen. Lisää lopuksi mangosose.
Soseuta ja jaa sopiviin annoskokoihin pakastusta varten.

Jätä kommentti