Pikku-Kokin keittiöstä osa 9: Makaroninen bataatti-tomaattipata

Oletteko kuulleet paikasta nimeltä Kätkänjoki? Luultavastikaan ette, mutta ehkä muistanette, kun loppusyksystä vietimme Pikku-Kokin kanssa laatuaikaa isomummin kera leipoen ja tulevan talven tuoksuista maalaisilmaa haistellen. Näin taas, tällä kertaa kevättuulia nuuhkien. Täällä Kätkänjoella, pienen pienellä etelä-pohjanmaalaisella sivukylällä.

Kuten edelliselläkin kerralla, myös tällä kertaa otin minä vastuun ruoanlaitosta, tai ainakin sen suunnittelusta, loppuunvienti tapahtui sitten lähinnä Pikku-Kokin soitteleman pillin mukaisesti. No, niin tai näin, valmista saatiin joka tapauksessa, niin meille aikuisille kuin tietysti Pikku-Kokillekin – joka muuten sunnuntaina saavutti jo hienon kahdeksan kuukauden virstanpylvään. Yksi hammaskin meinaa jo hiukan tuntua eli ei poikanen ehkä hampaattomaksikaan tule jäämään ja kohta saadaan sukeltaa jo syvemmälle sormiruokailun maailmaan.

Tällä kertaa esittelenkin teille jälleen jotakin Pikku-Kokin suuhun sopivaa, makaronista bataatti-tomaattipataa, johon sopii hyvin yhdistää lihaa tai kalaa tai vaihtoehtoisesti makustella ihan sellaisenaan kasvisateriana.

Vauvan makaroninen bataatti-tomaattipata

6 keskikokoista vauvan annosta

IMG_1350-1puolikas bataatti
pala purjoa
rypsiöljyä paistamiseen
1 valkosipulinkynsi
300 g tomaattimurskaa
oreganoa
ripaus mustapippuria
1,5 dl pastaa

Kuori ja raasta bataatti, hienonna purjo. Kuullota raastetta ja purjoa hetki öljyssä.
Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi ja lisää joukkoon. Lisää myös tomaattimurska, oregano ja mustapippuri. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 20 min.
Keitä pasta ohjeen mukaan tai vähän yli ja sekoita keitokseen.
Soseuta sauvasekoittimella vauvasi tarpeiden mukaan.

Jätä kommentti