Pikku-Kokin keittiöstä osa 8: Linssi-perunapata

Ensimmäinen ulkomaanmatka yhdessä Pikku-Kokin kanssa lähestyy. Tästäpä syystä koemaistatin hänellä myös vauvan valmismuonaa. Hyi kauhistus, oli pakko todeta, kun pusersin lusikkaan huoneenlämpöistä tiivismössöä, josta olisi pitänyt maistaa kana ja kuskus. Ei maistunut, ei – Pikku-Kokki tosin popsi pussin alusta loppuun. Mitä tämä sitten kertonee minun hänelle valmistamistani herkuista? No ainakin sen, että tason ei tarvitse olla kovin korkea, että nuorelle herralle maistuu.

img_1061Niin tai näin, itse päätin, että näitä syödään vain ja ainoastaan erikoistapauksissa, kuten lomamatkoilla. Eihän noista valmiista sekoituksista erota edes makuja ja niitähän tässä olisi kuitenkin tarkoitus oppia.

Siis pidemmittä mutinoitta vauvanruokaohjeiden kimppuun. Tällä kertaa otin selailuni kohteeksi Aila Paganuksen ja Helena Voutilaisen Herkullista kotiruokaa lapselle -teoksen, joka ehkä kärsii jo hienoisesti ajan hampaan puremasta, mutta tarjoili silti joitakin hyviä ideoita. Seuraava linssipata maistui Pikku-Kokille niin sellaisenaan kuin lihalla ryyditettynäkin.

Vauvan linssi-perunapata

5 annosta

img_10763 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli / palanen purjoa
1 valkosipulinkynsi
öljyä kuullottamiseen
1 tl paprikajauhetta
5 dl vettä
1,5 dl punaisia linssejä
1 rkl tomaattipyreetä
tuoretta persiljaa

Kuori ja pilko perunat ja porkkanat.
Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipuli ja kuullota ne kattilassa pienessä määrässä öljyä. Lisää paprikajauhe.
Lisää kattilaan vesi ja pilkotut porkkanat. Anna kiehua muutaman minuutin ajan ja lisää sitten myös perunat. Keitä 15 min.
Lisää huuhdotut linssit sekä tomaattipyree ja hauduta vielä noin 15 min.
Lisää tuoretta silputtua persiljaa.
Soseuta sauvasekoittimella. Voit myös lapsestasi riippuen jättää ruokaan hiukan enemmän koostumusta ja soseuttaa ainoastaan peruna- ja porkkanapalaset haarukalla.

Jätä kommentti