Pikku-Kokin keittiöstä osa 5: Muuttuvainen pata minestronen tyyliin

img_0761Pikku-Kokille keitellyn ruoan jatkojalostaminen aikuisempaan makuun jatkuu. Tällä kertaa postauksen virallisena aiheena on minestronen pata vauvalle, jatkeena sen lopusta syntynyt keitto, sellainen vauvoilta kielletty versio.

Onnistumisprosentti oli jokseenkin mainio; Pikku-Kokki popsi omaansa kuin parempaakin herkkuruokaa, aikuisten annos maistui makoisalta sekin – ja ihan aikuistenruoalta. Suosittelen kokeilemaan vaikka ihan vauvattakin. Vauvalle pataa valmistettaessa on kuitenkin hyvä huomioida, että reseptissä herneet – itse käytin tosin maissia – jätetään kokonaisiksi, mikä ainakaan meidän hampaattoman herramme kohdalla ei ollut se paras ratkaisu. Toisin sanoen, mikäli syöjällä ei ole hampaita, suosittelen kaiken muun paitsi spagettien soseuttamista. Pata maistuu hyvin ihan näinkin, mutta sekaan voi toki lisätä liha- tai broilerisosekuution.

Reseptin vauvapataan löysin jo taannoin mainitsemastani Matleena Lahden Luomuruokaa lapselle -kirjasta, johon tulen varmasti vielä palaamaan. Jatkeen kehittelin itse.

Eipä sitten muuta kuin minestronen pariin koko perheen voimin!

P.S. Uusi keksintöni nyt, kun jääpalamuotit ovat alkaneet tuntua jo hiukkasen liian pieniltä, on pakastaa Pikku-Kokin annoksia silikonisiin muffinssivuokiin, joista irrottaminen ja suurempaan kannelliseen pakastusastiaan siirtäminen sujuu helposti. Bonuksena saa hauskan näköisiä muffinssiruokia.

Minestronepata

4 annosta (vauvanruoka-annoksia huomattavasti enemmän)

img_0768-versio-2img_07728 dl vettä
500 g porkkanaa
1 palsternakka
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 dl tomaattipyreetä (tomaattimurska toimi myös mainiosti)
(1 tl ruokosokeria)
0,5 tl timjamia
mustapippuria
1 dl spagettia
2 dl herneitä / maissia

Lisäksi aikuistenversioon:
tuorejuustoa
suolaa

Kuori ja pilko porkkanat, palsternakka ja sipulit.
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon juurekset, sipulit, tomaattipyree ja mausteet.
Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon pätkitty spagetti ja herneet. (Myös herneet kannattaa tosin joissakin tapauksissa soseuttaa.)
Anna keiton kiehua noin 10 min. ja tarjoile.

Jatka koko perheen versioon lisäämällä keittoon tuorejuustoa, suolaa ja reilummin muitakin mausteita.

Jätä kommentti