Hieman erilainen jauhelihakastike, padalla tai ilman

Nyt ovat hetkeksi sukuloinnit sukuloitu, joten tähän väliin on hyvä sujauttaa ainakin yksi arkiruokaresepti, ennen kuin ajatukset siirtyvät tulevaan pyhäinpäivän illalliseen.

img_9283Seuraava kastikeresepti löytyi, kun etsiskelin sopivaa käyttöä pakasteessa piileskelevälle palvikyljen palaselle. Melko hyvää, sanoisin, ja hieman erilaista siihen nähden, miten yleensä olen tottunut jauhelihakastikkeen tekemään. Alkuperäisessä ohjeessa, jonka löysin Palasia arjestani -blogista mainittiin, että tämän voisi valmistaa myös uunipadassa, mutta itse koin, että kasarissa hauduttaminen riitti mainiosti. Toki pataakin kannattaa kokeilla, mikäli sille päälle sattuu, ovathan pataruoat tunnetusti vallan maukkaita.

Näin tällä kertaa, lokakuun viimeisenä. Lämmin kotiruoka auttaa, kun ulkona on pimeimmistä pimeintä ja niin märkääkin, että pelkkä vilkaisu ulos saa niskakarvat nousemaan pystyyn. Ja näitä variaatioita on aina mukava kokeilla, että ei arki pääse tuntumaan tylsältä.

Jauhelihakastike uunilla tai ilman

4 annosta

img_9274400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
150 g palvikylkeä
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
ripaus mustapippuria ja suolaa
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua basilikaa

Lisäksi:
pastaa
parmesaania

Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa palvikylki kuutioiksi.
Ruskista jauheliha paistokasarissa. Lisää sipulisilppu ja kylkikuutiot. Anna paistua pari minuuttia.
Soseuta aurinkokuivatut tomaatit sauvasekoittimella. Lisää ne jauhelihan joukkoon ja anna kastikkeen kuumentua kiehumispisteeseen. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Suolaa ei tarvita paljon; palvikylki ja aurinkokuivatut tomaatit ovat melko suolaisia itsessään.
Jos valmistat kastikkeen padassa, kaada se tässä vaiheessa pataan.
Lisää kastikkeeseen vielä tomaattimurska, vesi ja yrtit. Sekoita hyvin.
Hauduta padassa kannen alla 150-asteisessa uunissa noin 45 min. tai jatka valmistus loppuun asti kasarissa liedellä, jolloin kastiketta haudutellaan niin ikään kannen alla miedolla lämmöllä kolmen vartin verran.
Tarjoile pastan ja parmesaanin kera.

One thought on “Hieman erilainen jauhelihakastike, padalla tai ilman

Jätä kommentti