Taapero tykkää osa 2: kalaseljanka

Pikku-Kokki on kalamiehiä – kuten liha- ja kasvismiehiä niin ikään, parempaa puuromiestä on vaikea löytää. Hmm… mistäköhän hän ei pitäisi?! No, tämä ei todellakaan ole ongelma, päinvastoin. On todella palkitsevaa laittaa ruokaa, kun lapsi sitä syö, ei malttaisi odottaa, että kuuma annos viilenee.

Näin kävi jälleen, kun kalaseljankan haju kantautui Pikku-Kokin sieraimiin hänen leikkiessä lähistöllä minun yrittäessäni suoriutua mahdollisimman matalaprofiilisesti valokuvausoperaatiostani. Toisin kävi, annos tuli syödyksi jo ennen kuin olin ehtinyt oikeastaan aloittaakaan. Mutta kuten sanottu, parempi näin. Ei tämä seljanka muutenkaan mikään annosten kaunotar ollut.

Mutta hyvää se oli joka tapauksessa, ihan näin taaperollekin sopivin maustein. Toki omaan annokseen voi tehdä mieleisiään lisäyksiä, mikäli hieman taaperoista mausteisempi versio kiinnostaa. Jos pakastekala ei houkuttele, sen voi toki korvata toisenlaisellakin, mutta minusta se toimi tässä yllättävän hyvin. Viimeksi nimittäin pakastekalan kanssa operoituani päätin, että yhteiset päivämme ovat luetut, mutta koska lähikauppa ei sunnuntai-iltana tarjonnut muita vaihtoehtoja, kävi toisin ja saatanpa antaa tuolle vielä vastaisuudessakin joitakin mahdollisuuksia.

Kalaseljanka

4 (aikuisten) annosta

IMG_37742 sipulia
3-4 porkkanaa
50 g selleriä
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
7 dl vettä
1 tlk herkkusieniä viipaleina
1 laakerinlehti
1 tl suolaa (itse korvasin tämän pienellä määrällä Herbamarea)
mustapippuria
1-2 valkosipulinkynttä
300-400 g pakastekalaa (esim. kahden kalan kuutioita)
3 rkl tomaattipyreetä
2 rkl sitruunanmehua

Lisäksi:
tilliä
smetanaa
maustekurkkua ja kapriksia (nämä jättäisin pois taaperoiden lautasilta)

Kuori sipulit, porkkanat ja selleri. Viipaloi sipulit ja suikaloi porkkanat sekä selleri.
Sulata voi ison kattilan pohjalla. Kuullota kasvikset voissa ja ripottele pinnalle vehnäjauhot. Sekoita ja kaada päälle vesi.
Kaada joukkoon herkkusienet liemineen. Lisää mausteeksi laakerinlehti, suolaa, mustapippuria ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 min.
Viipaloi kohmeinen seiti ja lisää keittoon. Anna kiehua edelleen 10 min.
Sekoita varovaisesti joukkoon tomaattipyree, sitruunanmehu (ja suikaloitu maustekurkku). Ripottele pinnalle tilliä ja mahdolliset kaprikset.
Tarjoa seljankan kanssa smetanaa ja tuoretta leipää.

Mainokset

One thought on “Taapero tykkää osa 2: kalaseljanka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s