Pikku-Kokin (kesä)keittiöstä osa 19: palleroita ja pihvejä vaikkapa retkieväiksi

Kuten varmasti on tullut selväksi, elämme Kotikolossa vahvasti sormiruokailun aikaa. Itse pidän tätä hieman tylsänä; olisi niin mukava valmistaa päivä päivältä laajenevan ruokaympyrän piiriin pääsevälle Pikku-Kokille kunnollisia aterioita, sellaisia täysipainoisia kokonaisuuksia. Mutta ei, minäpä keittelen porkkanoita ja parsakaalia, siivuttelen avokadoa ja yritän pikkuherran sormeilun ohessa työntää suuhun lusikallisen kalaa tai lihaa. No, aika aikaansa kutakin.

Jotta saisin kuitenkin tehdä jotakin ja mikä tärkeintä, jotta saisin Pikku-Kokin syömään hieman porkkanoita laaja-alaisemmin, olen panostanut monipuolisen sormiruoan valmistukseen. Tässä minua on oman luovuuteni lisäksi auttanut suuresti jo useasti mainitsemani Simppeli sormiruokakeittiö, josta seuraavatkin reseptit jäivät haaviini.

Sekä couscous-porkkanapihvit että linssipyörykät ovat varsin suositeltavia vaihtoehtoja niin pienemmälle kuin isommallekin (sormi)ruokailijalle. Näihin saa helposti upotettua vaikkapa ylimääräisen couscousin tai linssit, nämä ovat helppoa syötävää myös tien päällä tai retkellä ja oikeiden lisäkkeiden kera näitä syö aikuinenkin ihan mielellään. Lisäksi hieman omaamme varttuneempi apukokki olisi varmasti jo hyvä lisä ainakin palleroiden pyörittelijänä.

Siispä suositukseni on suuri!

Vauvan couscous-porkkanapihvit

12 kpl

IMG_26441 dl vettä
1 dl couscousia
1 rkl öljyä
100 g porkkanaa (tai 1 dl porkkanasosetta)
1 tl tillisilppua
1 kananmuna
1 dl herneitä

Keitä vesi. Laita couscous kannelliseen astiaan ja kaada kiehuva vesi päälle. Anna tekeytyä viitisen minuuttia kannen alla. Lisää öljy ja sekoita.
Kuori, pilko ja keitä porkkanat kypsiksi. Soseuta.
Sekoita couscous ja porkkanasose keskenään. Lisää seokseen vielä tilli, kananmuna ja herneet.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 min.

Vauvan linssipyörykät

30 kpl

2 dl kuivattuja punaisia linssejä
1 porkkana (noin 2 dl raastetta)
500 g kesäkurpitsaa (noin 5 dl raastetta)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl kuivattuja yrttejä
2 tl paprikajauhetta
öljyä paistamiseen
2,5 dl kaurahiutaleita

Valmista linssit pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori porkkana, pese kesäkurpitsa. Raasta molemmat karkeaksi raasteeksi. Kuullota raasteita öljyssä pannulla noin 5 min.
Kuori ja pilko sipulit. Kuullota niitä öljyn ja mausteiden kanssa pannulla noin 5 min.
Sekoita kuullotettu raaste sekä sipuli-mausteseos. Soseuta.
Lisää soseen joukkoon linssit sekä kaurahiutaleet. Anna turvota noin 10 min.
Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 min.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s