Avainsanat

, ,

Kuluvalle viikolle olen järjestänyt taas itselleni mukavasti keittiöaiheista puuhastelua, kun saamme muutamana päivänä ruokavieraita. Näinpä aloitinkin valmistelut jo hyvissä ajoin, kun tielle sattui lauantaina muutamia toimettomia tunteja. Ja mitä ruoanlaittooni tämänhetkisessä elämäntilanteessani noin muutenkaan tulee, olen yleisesti ottaen todennut, että vauvan kanssa itsensä toteuttaminen on kyllä varsin mahdollista, kunhan a) tekemisensä jaottelee tarkasti pieniin kokonaisuuksiin ja b) esiliinan vaihtaa tarvittaessa hyvään kantoliinaan.

img_8929Mutta takaisin tulevaan. Pakastimeen päätyi sitruunainen omenakakku, jonka päärynäsesongin innoittamana muokkasin päärynäversioksi. Totta puhuakseni kakkua valmistaessani kummaksuin melko paljon, kun reseptiikassa jauhoina käytettiin maissitärkkelysjauhoja. No, lopputulos olikin hiukan tavallisesta poikkeava, koostumus todella tiivis, hieman juustokakkumainen ja mietinkin voisiko osa jauhoista olla mahdollista korvata vaikkapa vehnäjauhoilla. Kokeilkoon, ken uskaltaa.

Sitruunainen omenakakku päärynöistä

10 annosta

img_8902img_88962 päärynää / 2-4 hapanta omenaa
puolikkaan sitruunan mehu
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl maissitärkkelysjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maustamatonta jogurttia
puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 rkl hunajaa

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat kevyesti.
Kuori päärynät ja leikkaa viipaleiksi. Leikkaa viipaleet vielä kahteen osaan. Kääntele viipaleiden joukkoon sitruunamehu.
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi, niin vatkaimia ei tarvitse pestä välillä.
Vatkaa sitten keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon maissijauho-leivinjauheseos siivilän lävitse, sitten jogurtti, sitruunankuori ja -mehu. Nostele valkuaisvaahto taikinaan kevyesti käännellen.
Kaada taikina vuokaan. Painele hedelmäpalat taikinan pinnalle ja valuta niiden päälle hunaja.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 min. Varmista kypsyys cocktailtikulla.
Koristele kakku halutessasi tomusokerilla ja nauti vaikkapa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Mainokset