Raparperipuuhia osa 4: ei hilloa, vaan sosetta, raparperi-hedelmäsosetta

Sadepäivä ja ensimmäisen raparperisaaliin viimeiset varret. Lähtöä kauppaan en eilisaamuisessa säätilanteessa kokenut mielekkääksi vaihtoehdoksi, joten päätin valmistaa varsista hedelmäsosetta, johon meiltä sattui löytymään aineksia.

IMG_7352Tein tällä kertaa reilusti alkuperäistä reseptiikkaa vähäsokerisemman version, jota ajattelin käyttää esimerkiksi puuron tai rahkan kumppanina ja lopputulos oli mielestäni mainio – joku tosin saattaisi kokea tämän edelleen melko makeaksi, joten valmistusvaiheessa sokerimäärää kannattaa venkslata omien tottumusten ja mieltymysten mukaan. Kiiveistä ja viinirypäleistä makeutta irtoaa sen verran, että ehkä tätä voisi keitellä jopa miltei sokeritta; silloin tosin hillomaisuus ja säilyvyys on syytä pitkälti unohtaa. No, kukin tyylillään ja ehkä sillä oli jotain osuutta asiaan, että nappasin ohjeen Dansukkerin sivustolta. Taitavat siellä päin jostakin syystä kannustaa sokerin käyttöön…

Raparperi-hedelmäsose

Pieni annos, noin 3 dl valmista hilloa

IMG_7357IMG_7356150 g vihreitä siemenettömiä viinirypäleitä
150 g kiiviä
150 g raparperia
0,3 dl vettä
1 kanelitanko
kolmasosa limetin raastetusta kuoresta ja 2 tl mehua
1 dl hillosokeria

Sekoita ainekset hillosokeria lukuun ottamatta kattilassa.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10 min. Sekoita välillä.
Poista kanelitanko ja soseuta.
Lisää hillosokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keittele vielä noin 5 min. kevyesti poreillen ja välillä sekoitellen.
Kaada puhtaisiin purkkeihin ja säilytä viileässä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s