Avainsanat

, , , , , , ,

IMG_4513IMG_4503Neitsytgrillaus on nyt kunnialla suoritettu ja voimme pikkuhiljaa alkaa panostaa monipuolisempiin kesäaterioihin. Näin kahden kerran perusteella uskaltaa jo kehua uutta Weberiämme, joka tulee varmasti olemaan olennainen osa kotona viettämiämme herkkuhetkiä aina keväästä syksyyn. Ulospäin huokuvan innostuksen perusteella uskon myös vahvasti, että uuden kuuman ystävämme myötä Suomi tulee jälleen saamaan kamaralleen yhden verrattoman grillimaisterin…

Järjestyksessään toisessa grillaussessiossamme kesämenumme lähde oli Aleksin vanhempien meille tuoma Pihakokin kesä -teemalehti, jonka kattavasta reseptiosiosta valikoituivat toteutukseen keitto salaatista ja viinisuolaheinästä, broilerivartaat sekä hunajainen halloumisalaatti. Reseptit ovat Soppamies Syrjäsen käsialaa ja todettakoon tämän kokemuksen perusteella, että mies on todella nimensä mukainen; keitto oli vallattoman hyvää, koostumus samettinen ja kuohkea. Hieman ärjyä ulkonäköä ei kannata pelästyä.

Mitä vartaisiin tulee, löysimme näin muutaman grilliin hauskasti sopivan raaka-aineen. Omenaa suosittelemme kokeilemaan niin lihan kuin broilerinkin kumppanina, mintunlehdet sopivat erityisen hyvin juuri broilerin rinnalle. Myös tähteille jääneet aiemmin keitetyt perunat grillautuivat vartaissa mainiosti. Broilerivartaiden kanssa oivallisesti toimi ikisuosikkimme jogurttikastike, jota tuunasin hieman, sekä dippi olutmiehen tyyliin, vanha klassikko sekin. Halloumisalaatti oli hyvää, mutta ihmekös tuo; halloumi, avokado ja tomaatti, mitä muuta voi tuolta kolmikolta odottaakaan?!

Tällä kertaa tarina taitaa päättyä tähän, mutta kuulumisia grillin ääreltä voitaneen toivottavasti jakaa jo pian lisää. On se vaan niin outoa vieläkin; grillata ja olla silti kotona…

Keitto salaatista ja viinisuolaheinästä

2-4 annosta

IMG_45452 isoa perunaa
1 ruukkusalaatti
1 ruukku viinisuolaheinää
1 ruukku persiljaa
50 g voita
3 dl kanalientä
4 rkl (ruoka)/kuohukermaa

Kuori ja viipaloi perunat ja huuhtele sekä kuivaa salaatit. Hienonna vihreät.
Sulata voi kattilassa ja lisää vihreä silppu. Hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää joukkoon pilkotut perunat ja kaada sekaan kanaliemi. Hauduta kannen alla noin 25 min.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää juuri ennen tarjoilua 4 rkl kermaa. Huom! Mikäli haluat keitosta ilmavampaa käytä valmistukseen kuohukermaa ja vatkaa se vaahdoksi ennen keittoon lisäämistä.

Broilerivartaat

IMG_4556IMG_45372 broilerin rintafileetä
8 pientä salottisipulia
1 omena
tuoreita mintunlehtiä

Mikäli käytät puisia grillitikkuja, laita ne veteen likoamaan noin puoleksi tunniksi.
Leikkaa broilerinfileet neljään osaan.
Kuori sipulit ja keitä niitä 10 min. Poista sipuleista mahdolliset huonot kerrokset.
Huuhtele omena ja jaa se kuorineen kahdeksaan lohkoon. Poista siemenkota ja kanta.
Työnnä grillivartaisiin vuorotellen broileria, sipulia, omenalohkoja ja mintunlehtiä.
Grillaa kypsiksi ja tarjoile esimerkiksi salaatin ja grillikasvisten kera jogurttikastikkeella ja/tai olutmiehen dipillä kruunattuna.

Valkosipuli-minttu-jogurttikastike

2 dl turkkilaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä
0,25 dl tuoretta minttua
ripaus suolaa
hunajaa

Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita ne muiden aineiden kanssa jogurttiin. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa noin 30 min. ennen tarjoilua.

Hunajainen halloumisalaatti

IMG_4542(tammenlehti)salaattia
kirsikkatomaatteja
avokadoa
sitruunamehua
halloumijuustoa
hunajaa
balsamicoa

Revi salaatti ja asettele laakealle vadille. Halkaise joukkoon kirsikkatomaatit.
Halkaise, kuori ja siivuta avokado. Pirskottele päälle hieman sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Asettele avokadoviipaleet salaattipedin päälle.
Ota halloumi pakkauksestaan, huuhtele liiasta suolasta kylmän veden alla ja viipaloi. Paista joko pannulla tai grillissä hunajan kanssa.
Asettele kuumat halloumipalat salaattivadille.
Tarjoile balsamicon kera.

Mainokset