Avainsanat

, , , ,

IMG_3816Matka Tukholmaan ja takaisin suurella sini- tai punavalkoisella paatilla lienee tuttu lähes jokaiselle suomalaiselle. Samoin tunnettua taitaa olla se, mitä tuossa lipuvassa (hölmöily)hotellissa tyypillisesti tehdään. Siellä syödään ja juodaan – enemmän tai vähemmän – tehdään tax-free -ostoksia, ehkä nautitaan niistä leijonanosa hetimiten, kuunnellaan karaokea ja katsotaan se vaihtuvaniminen Midnight Show. Seuraavana iltana kuvio toistuu, kun ensin on väsyneenä väsyttänyt itsensä Tukholmassa.

Nämä päivä Tukholmassa -reissut ovat ihan hauskoja, silloin tällöin, mutta veronsa ne vaativat. Toki lopputulokseen voi pitkälti vaikuttaa myös itse, mutta selviö on, että näiden matkojen jälkeen väsyttää aina ja olo on vähintäänkin hölmistynyt. Se on se yhteinen, suljettu purkki kokolattiamattoineen ja buffetpöytineen. Siitä on raikas meri-ilma ihmeen kaukana.

No juu, tällainen matka tuli viikonloppuna tehtyä, joten sunnuntaina mielemme teki jotakin raikasta. Valmistimme siis kesäkurpitsa- ja paprikaveneitä, jotka täytimme broilerilla. Jälkiruoaksi nautiskelimme maustettua hedelmäsalaattia, jonka kruunasimme molemmat mieleisellämme jäätelöpallolla. Nam ja maiskis; raikas ruoka, virkeämpi mieli!

P.S. Tätä hedelmäsalaattia valmistin myös ystävilleni viimeksi, kun vietimme aamupalahetkeä yhdessä, todeten että se toimii vallan mainiosti myös esimerkiksi maustamattoman jogurtin kera, jos enemmän aamupalamaista versiota kaipailee.

Toisena sivuhuomautuksena mainittakoon, että täytetyt paprikat olivat myös ruoka, jota me Aleksin kanssa valmistimme, kun ensimmäistä kertaa teimme ruokaa yhdessä. Siis treffiruokasuositus!

Broilerilla täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

4 annosta

IMG_38141 keskikokoinen kesäkurpitsa
2 suippopaprikaa
1 paprika
(kasvisten määrää voit toki muutella mieltymystesi mukaan, huomioi kuitenkin, että mitä enemmän käytät kesäkurpitsaa, sitä enemmän valmistuu myös täytettä)
450 g marinoituja broilerisuikaleita
6 siivua pekonia
1 tlk (140 g) ananasta
1,5 dl kevyt ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi
juustoraastetta

Pese kesäkurpitsa ja paprikat. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja koverra sen malto lusikalla kulhoon. Halkaise niin ikään paprikat ja poista siemenet.
Pilko ja paista pekonit, siirrä kulhoon. Ruskista broilerisuikaleet. Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään.
Asettele kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle ja täytä ne broileriseoksella. Sirottele päälle juustoraastetta.
Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 min.

Maustettu hedelmäsalaatti

IMG_3770IMG_3776hedelmiä oman maun mukaan
kardemummaa
vaniljasokeria

Kuori ja kuutioi hedelmät. Mausta kardemummalla ja vaniljasokerilla. Nosta jääkaappiin marinoitumaan.
Tarjoile käyttötarkoituksesta riippuen esim. maustamattoman jogurtin, vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Advertisements