Avainsanat

, , , , , ,

IMG_3061Tämän jutun kirjoitan, sanoittepa mitä vaan. Kerron teille Raksusta, näkymättömästä hahmosta, eräänlaisesta kodin hengettärestä, jonka tarkoituksena on yksinkertaisesti tuottaa hyvää. Eräänä päivänä Raksu lähetti minulle ihastuttavan tekstiviestin, toisena hän taas imuroi asuntomme. Kerran Raksuli pukeutui Aleksi-pukuunsa ja haki minut iltavuorosta. Lauantaiaamuna herätessäni löysin keittiönpöydältä kirjeen: Raksu oli jättänyt minulle terveisensä, joka sisälsi hänen ehdotuksensa, miten herättää makoisalla tavalla aviomieheni tähän ensimmäiseen loma-aamuun.

Kananmuna-pinaattipaistoksen reseptiikan hän oli löytänyt blogista nimeltä Health 360 ja mustikkarahkan – jonka minä kuitenkin uudelleennimesin – taas Kotiliedestä. Modifioin tosin ohjetta muutenkin jonkin verran; vaihdoin puolukat mustikoihin, kreikkalaisen jogurtin rahkaan ja macadamiapähkinät cashewpähkinöihin. Myös kaurakruunun voi oli oma lisäykseni. Tehköön kukin kuten parhaakseen näkee.

Raksun ohjeistuksella tästä lomanavausaamupalasta kehkeytyi vallan makoisa, joten suosittelen ohjeita. Erittäin helppojakin ne ovat, joten aikaakaan ei järin paljon vaadita.

Pinaatti-kananmunapaistos

1 annos

Voimaruokaa! T. Kippari-Kalle

Voimaruokaa! T. Kippari-Kalle

2 kuutiota pakastepinaattia
1 kananmuna
loraus kermaa (tai maitoa)
jauhettua muskottipähkinää
kurkumaa
mustapippuria
suolaa
juustoraastetta

Laita pinaattikuutiot annosvuoan pohjalle. Riko päälle yksi kananmuna. Lorauta joukkoon kermaa tai maitoa. Ripottele päälle hieman muskottipähkinää, kurkumaa ja mustapippuria. Lisää myös suolaa makusi mukaan. Kuorruta paistos juustoraasteella.
Paista kypsäksi 200-asteisessa uunissa, noin 15 min.

Mustikkarahkaa rapean kaurakruunun kera

1 annos

Kaurakruunu:
IMG_30490,5 dl kaurahiutaleita
0,25 dl pähkinöitä oman maun mukaan (esim. cashew, macadamia)
0,25 dl ruokosokeria
0,25 tl piparkakkumaustetta
voita

Rahka:
reilu 1 dl mustikoita (tai vaihtoehtoisesti puolukoita / mansikoita)
1 rkl tummaa siirappia
100 g maitorahkaa
(sokeria)

Rouhi pähkinät esimerkiksi morttelissa.
Mittaa kaurakruunun ainesosat pannulle ja paahda niitä voissa, kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä seos.
Kaada marjat sekä siirappi tehosekoittimeen ja hurauta soseeksi. Voit soseuttaa ainesosat myös sauvasekoittimella.
Sekoita marjasose varovasti rahkan joukkoon. Lisää tarvittaessa hiukan sokeria.
Mittaa lasiin kerroksittain ensin kauraa, sitten mustikkarahkaa ja lopuksi vielä aimo kerros kauraa.

Advertisements