Avainsanat

, ,

Mitä enemmän sitä syön, sitä korkeammalle se kipuaa ruoka-aineiden fanituslistallani – siis avokado, tuo huipputerveellinen alligaattoripäärynä.

Tässä resepti niin kiireisille kesälomailijoille kuin niillekin, jotka eivät syystä tai toisesta halua viettää kesäpäivää kuuman lieden äärellä. Siis ainekset kulhoon ja sauvasekoitin laulamaan, nautinto on tällä kertaa lähempänä kuin uskotkaan.

Kylmä avokadokeitto

3 alkuruoka-annostaIMG_1494

1 kypsä avokado
150 g kurkkua
1 valkosipulinkynsi
100 g turkkilaista jogurttia
0,5 rkl sitruunamehua
0,5 tl hunajaa
0,3 tl suolaa
ripaus mustapippuria
(vettä)

Tarjoiluun
leipäkrutonkeja

Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra hedelmäliha kuoresta. Paloittele kurkku ja valkosipulinkynsi.
Laita kasvikset, jogurtti ja mausteet kulhoon. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa hiukan kylmää vettä, mikäli haluat keitosta juoksevampaa.
Tarjoa keitto pika puoliin, sillä avokadon väri tummuu säilytyksen aikana. Tarjoile esimerkiksi leipäkrutonkien kera.

Advertisements