Vappuperinteitä

Vapputunnelmissa...
Vapputunnelmissa…

Tänä vuonna vietimme vappuaattoa epäperinteisesti merellä, Helsingin ja Tallinnan väliä risteillen.
Jotakin perinteistäkin oli vappuun toki saatava, joten valmistimme etukäteen vappuaterian – mahdollisesti väsähtäneitä risteilijöitä vastaanottamaan. No, väsyneinä emme palanneet mutta perunasalaatti ja sima kera nakkien ja broilerinfilee palasten maistuivat silti mainiosti.

Mitä simaan tulee, jätimme tietämättömyyttämme pullotusvaiheessa teelusikalliset sokeria laittamatta, joka tarkoitti hieman hiilihapotonta lopputulosta, mutta maku oli silti hyvä, perinteinen.

Perunasalaattimme sen sijaan onnistui jälleen kerran oivallisesti, pidämme tästä raikkaammasta majoneesittomasta versiosta. Vapun kunniaksi tuunasimme ohjettamme lorauksilla simaa ja konjakkia, joista jälkimmäinen jopa maistui keitoksessamme. Siman makuista perunasalaattia emme tällä kertaa onnistuneet tuottamaan.

Sima

4 l vettäIMG_1197
250 g fariinisokeria
250 g taloussokeria
2 sitruunan mehu
0,5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala) / 0,25 tl kuivahiivaa (suosittelemme tuoreversiota)
sokeria
rusinoita

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.
Pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina.

Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on ohjeistuksen mukaan noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Meillä prosessi tosin toteutui huomattavasti nopeammin, liekö syynä sitten hieman liian suuri määrä kuivahiivaa…

Perunasalaatti

4 annostaIMG_1190

500 g perunoita
0,25 tl suolaa
1 sipuli
1 omena
1-2 herkkukurkkua
1 prk kermaviiliä
2 rkl sinappia
viispippuria myllystä
(loraus konjakkia ja / tai simaa)

Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Kuori jäähtyneet perunat ja leikkaa ne tasakokoisiksi kuutioiksi.
Kuori ja silppua sipuli. Kuutioi suolakurkut. Kuori omena ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.
Mausta kermaviili sinapilla ja viispippurilla sekä halutessasi konjakilla ja simalla.
Sekoita kastike salaattiainesten joukkoon.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s