Avainsanat

, , , , ,

Tänään valmistin meille kolmen ruokalajin arki-illallisen, josta kehkeytyi huomaamattani melko sitruunapainotteinen. Alusta loppuun sangen raikas kokonaisuus sopi hyvin tähän päivään, sillä tänään olemme pitkän pimeyden jälkeen saaneet nauttia auringon paisteesta. Joka soluni kiittää; torstai on siis toivoa täynnä, tällä kertaa toivoa keväästä!

Alkuruokaleipäset syntyivät pitkälti mitä-keittiön-uumenista-löytyy-periaatteella ja olivat onnistuneita. Myös keitto miellytti meitä maukkaudellaan sekä kepeydellään. Jälkiruoasta tein tarkoituksella hieman alkuperäistä versiota vähäsokerisemman, paremmin siippani makuun sopivan.

Lämpimät katkarapu-pinaattileivätIMG_0798

2 kpl

2 siivua leipää makusi mukaan
75 g katkarapuja
50 g juustoraastetta
0,5 kananmunaa
20 g pakastepinaattia
sitruunamehua
mustapippuria myllystä
viispippuria

Sulata katkaravut, sillä ne saattavat jäädä hieman kylmiksi leipien lyhyen kypsennysajan vuoksi, mikäli ne otetaan suoraan pakkasesta leivälle.
Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Sekoita juustoraaste sekä sulatettu pinaatti kananmunan joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta pippureilla.
Asettele paahtoleivät uunipellille ja laita reilu keko katkarapuja päälle. Purista sitruunamehua katkarapujen päälle oman maun mukaan ja laita kunnon kasa kananmuna-pinaatti-juustomassaa leivän päälle.
Kypsennä leipiä noin 10 min 200-asteisessa uunissa, kunnes juustoraaste ruskistuu.

Sitruksinen broilerikeittoIMG_0800

4 annosta

600 g maustamattomia broilerinsuikaleita
1 l vettä
1,5 kasvisliemikuutiota
ripaus rouhittua mustapippuria
3 laakerinlehteä
350 g säilykemaissia
350 g säilöttyjä kikherneitä
200 g pakasteherneitä
1 dl sitruunamehua
1 dl parmesaanijuustoraastetta

Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä. Siirrä ne kattilaan. Lisää vesi, liemikuutiot, pippuri ja laakerinlehdet. Valuta liemet säilykkeistä. Lisää maissi ja huuhdellut kikherneet. Keitä kannen alla 15-20 min.

Mausteinen marja-hedelmäsalaattiIMG_0803
2 annosta

125 g pakastemarjoja (esim. 100 g vadelmia ja 25 g puolukoita)
0,5 tölkkiä (á 227/140g) säilykeananaspaloja
0,5 omenaa

Mausteliemi:
1 dl omenamehua
puolikas kanelitanko
0,75 rkl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria

Valmista mausteliemi. Kiehauta kattilassa mehu kanelitangon kanssa.
Ota kattila liedeltä ja mausta liemi sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää lämpimään liemeen jäiset marjat, ananaspalat liemineen ja kuorittu ja paloiteltu omena. Anna salaatin maustua puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Poista kanelitanko. Annostele salaatti liemineen maljoihin.
Tarjoile vaniljajäätelön kera.

Mainokset