Avainsanat

, , , ,

Eilen keskityimme taas keskiaikaisuuksiin lähinnä laivalta ostamamme villisikamakkaran innoittamina. Nautimme Aleksin valmistaman miehekkään villisika-illallisen, jonka viimeistelimme laskiaispullilla, hieman myöhästyneillä sellaisilla.

Oikein maukas kokonaisuus alusta loppuun, röh!

Villisian metsästäjän eväsleivät

Villisikaa mä metsästän...

Villisikaa mä metsästän…

1 pala Eväsleipää
3-4 rkl Tujujuomaa (katso resepti)
1 rkl konjakkia
2 siivua Kinkku -leikkelettä
1 siivu viski-meetwurstia
paprikaa
tomaattia
minttuhyytelöä
cayennepippuria
rouhittua viispippuria
juustoraastetta

Yllä mainitut ainekset per yksi eväsleipä per metsästäjä.
Kostuta leipä Tujujuomalla ja lisää sen jälkeen päälle vielä ruokalusikallinen konjakkia. Anna leivän marinoitua tiiviisti suljetusti jääkaappissa ainakin kolmen tunnin ajan.
Laita leivän päälle viipaloidut kinkut ja meetwurstit, sekä viipaloidut vihannekset. Lisää mausteet päälle, sekä ripottele pinnalle minttuhyytelön palasia. Lisää lopuksi päälle juustoraastetta.

Hauduta leivät pannulla miedolla lämmöllä kannen alla. Lämmitysohjeet 1-6 asteikkoisella liesilevyllä: ensin 2:lla 20 minuuttia ja sitten 1:llä 15 minuuttia. Näin leivistä tulee suussa sulavia ja aivan mielettömän herkullisia!

Huom! Kannattaa kuitenkin tarkkailla etteivät leivät pääse missään tapauksessa kärähtämään pitkän haudutusajan puitteissa. Liesissä saattaa olla eroja.

Vallaton villisika

Saalis lautasella.

Saalis lautasella.

200 g villisikamakkaraa
200 g a-luokan nakkeja
kuullotettua voita tai öljyä
1 salottisipuli
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl sinappikurkkusalaattia tai
hienonnettua suolakurkkua ja sinappia
1 rkl soijakastiketta
2 dl kermaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
3 kpl katajanmarjoja murskattuna
kuumaa vettä
2 tl konjakkia

Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Paloittele makkara ja nakit. Hienonna sipuli. Kuumenna voi pannulla ja ruskista makkaran ja nakin palat. Laita ruskistetut palat syrjään odottamaan. Lisää hieman voita ja kuullota nopeasti sipuli. Lisää sinappikurkkusalaatti ja jauhot. Anna jauhojen saada väriä ja lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes kastike on tasaisen sakeaa. Lisää kerma, mausteet ja sekoita. Lisää makkaran ja nakin palat tasisesti kastikkeen joukkoon. Anna hautua 25 minuuttia. Maista. Jos kastike uhkaa kuivua lisää vettä.
Lopuksi voit maustaa kastikkeen muutamalla teelusikallisella konjakkia.

Rommilla marinoidut Uunikasvikset

1 iso porkkana
1 sipuli
1 palsternakka
2 tikkua lehtiselleriä
vähän paprikaa
2 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
3 rkl rommia (tai enemmän)
oliiviöljyä
rouhittua viispippuria
suolaa

Pilko kasvikset pieniksi, noin 1×1 cm kokoisiksi paloiksi. Sekoita kasvikset keskenään kulhossa. Lisää oliiviöljy, pippuri, suola, raastettu inkivääri sekä rommi. Sekoita kasvikset huolellisesti. Anna marinoitua tiiviisti suljetusti jääkaapissa muutama tunti.

Paista kasviksia uunipellillä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Sekoita kasviksia puolessa välissä.

LaskiaispullatIMG_0794

8 isoa kpl

100 g oivariinia
2,5 dl maitoa
11 g kuivahiivaa
3 rkl haaleaa vettä
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
noin 8 dl vehnäjauhoja

Päälle:
1 kananmuna
raesokeria

Väliin:
kermavaahtoa
hilloa / mantelimassaa maun mukaan

Sulata rasva kattilassa ja kaada sekaan kylmä maito.
Liota hiiva haaleaan veteen kulhossa. Lisää kulhoon kardemumma, suola ja sokeri. Anna seoksen seistä hetken aikaa. Lisää joukkoon kädenlämpöinen rasva-maitoseos sekä kananmuna. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, reilut puoli tuntia.
Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Leivo haluamasi muotoisia pullia. Anna leivonnaisten kohota 20 min.
Voitele pullat kananmunalla ja sirottele päälle raesokeria.

Paista pienempiä pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min. ja isompia, kuten pullapitkoja ja bostonia, 200-asteisen uunin alatasolla 25-35 min.

Täytä jäähtyneet pullat makusi ja tapojesi mukaan.

Mainokset