Avainsanat

, , , , ,

Ensimmäisen kihlapäivämme kunniaksi tarjoilin tulevalle aviomiehelleni pienimuotoisen IMG_0711juhlaillallisen; katkarapua avokadossa, bataatti-broilerisalaattia sekä Fresitahyytelöä jäädytetyllä vaniljavanukkaalla koristettuna.

Sangen onnistunut ja makoisa kokonaisuus, mitä nyt jälkiruoassa dominoiviksi makuelementeiksi nousivatkin liivate sekä mansikkaisuutensa menettänyt alkoholi. Toki häivähdys Fresitaa oli vielä tallella. Suosittelen kokeilemaan pienemmällä määrällä liivatetta, sillä annos oli joka tapauksessa juhlavan nätti.

Katkarapua avokadossa

kypsä avokado
sitruunamehua
50 g katkarapuja
50 g kermaviiliä
1 rkl pieniä kapriksia
viispippuria
tuoretta tilliä

Halkaise avokado ja poista kivi. Purista sitruunamehua puolikkaiden päälle.
Sekoita katkaravuista, kermaviilistä ja kapriksista seos. Mausta viispippurilla.
Lusikoi katkarapuseos avokadon siemenkoloihin. Koristele tuoreella tillillä.

Bataatti-broilerisalaattiIMG_0706

1 iso tai 2 pientä bataattia
1,5 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1,5 rkl seesaminsiemeniä
0,8 tl suolaa
300 g broilerisuikaleita marinadissa
rucolaa
jääsalaattia
salaattisiemeniä
2 klementiiniä
150 g fetajuustoa

Kastike:
Valkosipuli-basilika-jogurttikastike

Leikkaa kuorittu bataatti parin sentin paksuisiksi lastuiksi. Sekoita öljyyn seesaminsiemenet, suola ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Laita bataattiviipaleet laakeaan uunivuokaan ja levitä öljyseos niiden päälle. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä.
Kypsennä broilerisuikaleet.
Sekoita salaattivadilla huuhdotut ja revityt rucolanlehdet, jääsalaatti, siemenet, klementiinit ja fetajuusto.
Tarjoile salaatti bataattilastujen ja broilerin kera valkosipuli-basilikakastikkeella kruunattuna.

Fresitahyytelö

Hukkuva Darth Vader. Tällä kertaa vaniljavanukkainen.

Hukkuva Darth Vader. Tällä kertaa vaniljavanukkainen.

2 liivatelehteä
0,5 dl vettä
0,4 dl sokeria
1,5 dl Fresitaa
1,5 dl mustikoita

Liota liivatelehtiä 5 min. kylmässä vedessä.
Kiehauta vesi ja lisää siihen sokeri. Puristele liivatteista vesi ja lisää ne sokeri-vesiseokseen. Sekoita kunnes liivatteet sulavat. Lisää Fresita liivateseokseen.
Jaa mustikat laseihin ja kaada Fresita-seos niiden päälle.
Hyydytä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia.
Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Mainokset