Avainsanat

, , , ,

Tänään laitoimme rennon sunnuntain kunniaksi kolmen ruokalajin päivällisen.

Alkupalaksi löysimme mielenkiintoisen reseptin tomaattishoteista. Alkuperäisen reseptin mukaan tulisi aivan liian iso annos, joten puolitimme sen ja sekin jäi isoksi kahdelle hengelle (arviolta myös jopa neljälle). Arviolta parhaiten tämä toimisi suht pienistä shottilaseista amuse bouche -tyyppisenä kokin tervehdyksenä.

Pääruoaksi teimme oikein onnistuneen kokonaisuuden vuohenjuustolla ja basilikalla täytettyjä broilerfileitä, keitettyä ohraa, curry-kastiketta ja makulisäkkeenä aivan täydellistä paholaisen hilloa.

Koko komeuden kruunasi pappilan hätävara, jonka koostimme mitä erikoisemmista kaappeihin kertyneistä ex-jälkkäreistä. Mm. Lettuja, omenapannaria, muumi- ja dominokeksejä, sekä vadelma- ja omenahilloa.

Ateriamusiikkiehdotuksena Restaurant Music – Restaurant Music.

Paholaisen hillo

400 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
200 g punaisia paprikoita
1,5-2 punaista chiliä
3 valkosipulinkynttä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
0,25 dl etikkaa
165 g hillo-marmeladisokeria

Kaada tomaattilohkot liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan.
Halkaise pestyt paprikat ja chili, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia.
Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3-5 min. sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.

Italialaiset tomaatticocktailit

4 annosta

400 g tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
suolaa
pippuria
0,5 rkl worchestershirekastiketta
1 dl kuohukermaa
20 g hienoksi raastettua parmesania
20 g pestoa
3 pistaasipähkinää
4 basilikan lehteä

Sekoita tomaattimurska, valkosipuli, suola, pippuri ja worchestershirekastike kulhossa ja annostele keitto neljään lasiin.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja jaa se kahtia. Sekoita toiseen puolikkaaseen parmesanraaste ja toiseen pesto. Nostele parmesanvaahto laseihin tomaattikeiton päälle. Nostele sen jälkeen päällimmäiseksi pestovaahto.
Ripottele annosten päälle hienonnettua pistaasipähkinää ja koristele basilikan lehdillä.
Voit tehdä annokset valmiiksi jääkaappiin hyvissä ajoin ennen ruokailun alkua.

Advertisements